BÄRA BARN

Bär ditt barn! Alla barn tycker om att bli burna – i tid och otid, tycker vissa. Det finns många olika typer av bärsjalar och bärselar att välja mellan om man vill bära längre stunder. Att bära i bärsjal ger närhet och trygghet samtidigt som du har båda händerna fria. Forskning visar att tidig närkontakt med föräldrarna är viktigt för det nyfödda barnets utveckling. Alla bebisar har behov av fysisk närhet och kroppskontakt med sina föräldrar, särskilt under de allra första sex månaderna. Bärsjal eller bärsele är praktiskt eftersom barnet kan vara med dig i dina dagliga sysslor, både inomhus och utomhus. Många barn, speciellt små barn, somnar gärna i bärsjalen eller bärselen.

Tanka närhet! Tack vare den direkta närheten mot kroppen tycker de flesta att det är mysigare att bära i bärsjal är i bärsele. Av samma anledning avlastar också bärsjalar betydligt bättre än de flesta bärselar. I EasyHug bärsjal sitter barnet, tack vare sin egen tyngd och tygets sammansättning, tätt intill dig som bär vilket gör avlastningen optimal. Barnet sitter både stabilt, ergonomiskt och säkert. EasyHug bärsjal har även fördelen att den är lätt och snabb att ta på samt liten och smidig att ha med sig. 

Att bära barn med kolik. De som haft barn som drabbats av spädbarnskolik minns ofta en jobbig period med otaliga timmar av vaggning och vyssning för att lugna barnet. Koliken kommer när barnet är några veckor och brukar försvinna när barnet blivit 3-4 månader. Eftersom närhet och beröring är bra är det mycket värt att ha en bärsjal eller bärsele under denna tid. Det viktiga är att hjälpa barnet att komma till ro, vilket barn oftast gör när du bär barnet nära dig i bärsjal.

Varför EasyHug? EasyHug är en enkel vävd bärsjal som du inte behöver knyta. Den är snabb att ta på och tyngden fördelas jämt över axlar och rygg. Därför lämpar den sig bra både för kortare och längre stunder och du kan ha nytta av den under lång tid. EasyHug bärsjal kan du börja med från tidig ålder i sittande ”grodposition”. Den passar allra bäst när barnets nacke börjar få stabilitet, från cirka 7 veckors ålder.

EasyHug är enkel att använda och passar därför bra som nybörjarsjal. Barnet sitter stabilt, ergonomiskt och säkert och det går i princip inte att göra fel. Barnets egen kroppstyngd gör att det sitter tätt intill dig och de båda slingorna spänns åt. Du kan göra olika rörelser och även sitta ner utan att ta ur barnet ur bärsjalen.

Eftersom man inte behöver knyta den går den snabbare och är lättare att sätta på än en långsjal. EasyHug avlastar bättre än en ringsjal eller vanlig bärpåse eftersom man belastar båda sidorna istället för bara ena. Att EasyHug båda slingor breds ut på hela axlarna är ännu en fördel som gör att tyngden fördelas på stor yta så att du orkar bära länge. Ofta brukar barn över 2 år vilja springa själv istället för att bli burna.

EasyHug bärsjal är praktisk att ha med i vagnen eller för en snabb tur ner till tvättstugan eller till affären. EasyHug är en sval bärsjal. Den passar därför bra att ha på sommaren eller med sig på resan.

Hur använder man EasyHug bärsjal? Bärsjalen består av två delar som bildar ett kryss fram och ett kryss bak på ryggen. Båda slingorna ska användas när man bär och en tumregel är att sätta tyget från knäveck till knäveck. Barnet sitter vänd mot dig i ergonomisk grodposition. För ett litet barn eller ett barn som sover kan bärsjalen även ge stöd åt huvudet.

Så här sätter man på EasyHug:

Bild 1. Trä på båda slingorna så att de bilder ett kryss fram och ett kryss bak. För bästa avlastning, se till att tyget täcker hela axeln och inte är snurrat.

Bild 2. Lyft upp barnet och trä i benen, ett ben under vardera slinga. Tyget ska bilda ett kryss under barnets rumpa.

Bild 3. Trä även in barnets ena eller båda armar innanför slingorna. Bred ut tyget så att sittytan för barnet går från knäveck till knäveck.

Bild 4. Såhär ser det ut när barnet sitter korrekt i grodposition. Avlastningen är optimal och det är mysigt att både bära och bli buren.

Kan man bära barnet utåt i EasyHug? Vi rekommenderar inte att man bär barnet utåt eftersom det bästa både för dig och ditt barn är att sitta mage mot mage. Barnet kommer då att få en bred yta att sitta på och sitta ergonomiskt rätt, i grodposition. Den här positionen avlastar också bäst eftersom barnet kommer mycket nära dig. Om barnet vill se framåt kan man hellre förflytta det lite mot höften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *