Vanliga frågor

1. Hur länge kan man bära i EasyHug bärsjal?

EasyHug kan användas från det att ditt lilla barn blivit stabil i nacken och sedan så länge du orkar bära. Det brukar vara upp till ca 2 år.

2. Har jag bytesrätt/ångerrätt?

Om du beställt fel storlek kan du självklart byta till rätt storlek. Notera dock att varan måste återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Maila oss så hjälper vi dig.

Du har även rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Om du ångrar köpet måste varan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten börjar löpa den dag vi bekräftade din beställning. Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du skicka ett skriftlig meddelande till oss. Vi tar därefter ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Observera att det enligt lag är du som ska betala fraktkostnaderna.

Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman med avdrag för ursprungliga fraktkostnader att återbetalas till dig inom 30 dagar räknat från dagen då vi mottog återförsändelsen, förutsatt att du inte använt varan och den returneras i oskadat skick. Om du betalt via Payson kommer dina pengar att sättas tillbaka till dig via ditt Paysonkonto så att du själv kan föra över dem till valfritt bankkonto.

3. Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden på EasyHug Original, EasyHug Footprint, EasyHug Heart och Bright Bots är 1-4 arbetsdagar. EasyHug Monogram levereras efter 7-10 arbetsdagar. Obs! Ingen returrrätt gäller på EasyHug Monogram eftersom bärsjalen skräddarsys med ditt valda ord broderat på ena slingan.

EasyHug skickas som brev och kommer därmed direkt hem i brevlådan istället för att gå via Postens utlämningsställen. Fraktkostnaden är 35 kr.

4. Varför är det viktigt att barnet sitter i ”grodposition”?

När barnet sitter i grodposition vänt mot din mage sitter det ergonomiskt rätt. I denna ställning får barnet en bred yta att sitta på, från knäveck till knäveck och då trivs barnet mycket bättre än när benen hänger rakt ner. Det är även ergonomiskt riktigt att barnets ryggrad är lätt böjt som ett C. Man kan bära barn i grodposition redan från födseln men då endast korta stunder i taget (max 20 minuter).

5. Jag har en EasyHug Monogram, hur får jag namnet på rätt håll?

Sätt först på slingan utan monogram på vänster axel. Sätt därefter på slingan med monogram så att EasyHugs logotype hamnar på din högra skuldra. Då hamnar monogramet väl synligt, snett på barnets rygg.

6. Hur säkert är det att bära sitt barn i EasyHug bärsjal?

EasyHug är en stabil och säker bärsjal där ditt barn sitter ergonomiskt och skönt även när du som bär gör olika rörelser. Barnet ska sitta i grodposition med sin mage vänd mot dig. Tyget ska dras ut från barnets knäveck till knäveck och även täcka hela din axel för bästa avlastning. Barnets ryggrad ska vara lätt böjt som ett C. Man kan bära barn i grodposition redan från födseln men då endast korta stunder i taget (max 20 minuter). 

EasyHug består av två slingor som bildar ett kryss fram och ett kryss bak. Båda slingorna ska användas för att barnet ska sitta rätt samt att tyngden ska fördelas på båda dina axlar. Du behöver inte oroa dig för att barnet ska ramla ur bärsjalen. Barnets egen kroppstyngd gör att det sitter tätt intill dig och de båda slingorna spänns åt. Om man vill kan man dra över tyget i ena slingan bakom barnets nacke för extra stabilitet. Många barn som somnar i sjalen tycker även att detta är mysigt.

7. Vad är Bright Bots?

Bright Bots har ingenting med EasyHug att göra utan är ett par ”trainingpants” som används i samband med potträning. De är sydda med ett fuktskyddande lager samt ett absorberande lager under det yttre tyget och förhindrar därför små olyckor effektivt. Bright Bots är så mjuka och sköna att de nästan känns som vanliga underbyxor. Läs mer om Bright Bots här!

8. Vilken kvalitet är tyget i EasyHug bärsjal?

Tyget är 55% lin och 45% viskos. Det är mjukt men inget stretch-material, vilket gör avlastningen exceptionell till skillnad från töjbara bärsjalar där bebins tyngd gör att barnet kommer längre ifrån den som bär. Det är relativt tunt, vilket gör att bärsjalen känns sval och smidig att använda och är liten och lätt att ta med.

9. Vilka färger finns EasyHug bärsjal i?

EasyHug finns i färgerna sand, choklad, indigoblå, mörkblå, röd, svart, korall, mullvad och orange. Du kan också välja om du vill ha din bärsjal dekorerad med ditt barns namn broderat på sjalen (EasyHug Monogram) eller tryckta barnfötter (EasyHug Footprint) eller hjärta (EasyHug Heart). EasyHug Footprint finns i färgerna mörkblå, svart och indigoblå. EasyHug levereras i en smidig tygpåse.

10. Varför ska jag välja EasyHug bärsjal?

EasyHug är en vävd bärsjal som du inte behöver knyta. Den är snabb att ta på och tyngden fördelas jämt över axlar och rygg. Därför lämpar den sig bra både för kortare och längre stunder och du kan ha nytta av den under lång tid. Den är ergonomisk, stabil och säker både för barnet och den som bär.

EasyHug är enkel att använda och passar därför bra som nybörjarsjal. Barnet sitter stabilt och det går i princip inte att göra fel. Barnets egen kroppstyngd gör att det sitter tätt intill dig och de båda slingorna spänns åt. Du kan göra olika rörelser och även sitta ner utan att ta ur barnet ur bärsjalen.

Eftersom man inte behöver knyta den går den snabbare att sätta på än en långsjal. EasyHug avlastar bättre än en ringsjal eller vanlig bärpåse eftersom man belastar båda sidorna istället för bara ena.

Den är praktisk att ha med i vagnen eller för en snabb tur ner till tvättstugan eller till affären. EasyHug är en sval bärsjal. Den passar därför bra att ha på sommaren eller med sig på resan.

 

11. Kan man bära barnet utåt i EasyHug?

Vi rekommenderar inte att man bär barnet utåt eftersom det bästa både för dig och ditt barn är att sitta mage mot mage. Barnet kommer då att få en bred yta att sitta på och sitta ergonomiskt rätt, gärna i grodposition. Den här positionen avlastar också bäst eftersom barnet kommer mycket nära dig. Om barnet vill se framåt kan man hellre förflytta det lite mot höften.

12. Vad är skillnaden mellan att bära i bärsjal och bärsele?

Bärsjalar avlastar axlar och rygg betydligt bättre än de flesta bärselar. Därför kan du bära tyngre/äldre barn i bärsjal då bärsele blivit för tungt. Den direkta närheten mellan barnet och den som bär är större i en bärsjal. Barn som sitter med huvudet innanför EasyHug hör mammans/pappans hjärtljud (i likhet med tiden i moderlivet), vilket skapar lugn och trygghet.

Många tycker att det är mysigare att bära i bärsjal och den tar också mindre plats att ha med sig.

13. Är EasyPleasy tuggsäkra för mindre barn?

EasyPleasy är virkad leksaksmat som så långt det är möjligt är virkade i ett och samma stycke. Det innebär till exempel att inte någon del kan ramla av från exempelvis glasstrutarna, trots att det är olika färger i mönstret. Notera dock att det kan finnas många smådelar som är lätta att stoppa i munnen, exempelvis i ”godisskålen”. Vi rekommenderar inte barn under 2 år att leka med dessa smådelar.

14. Vilken storlek ska jag välja när jag köper EasyHug?

Storlek väljer du efter hur stor du är, inte efter barnets storlek. Således kan du använda samma bärsjal under hela perioden. Det kan dock vara idé att köpa en EasyHug till dig och en till din respektive om ni har olika storlek, så att ni båda kan bära barnet i bärsjal. Välj sjalstorlek efter den storlek du vanligtvis har i tröjor. Följande storlekar finns: S, M, L och XL. Barnet sitter i olika höjd beroende på vilken storlek du väljer.

Nedan finns en ungefärlig måttabell som kan hjälpa dig att välja storlek. Tabellen är en vägledning och kan variera från person till person. Andra faktorer som spelar in är t.ex. hur tjocka kläder man har på sig. Barnet ska sitta ungefär i höjd med din navel eller några cm under naveln. Bärsjalen ska sitta ganska tight för att ge bäst avlastning.

EasyHug – stl
Small
Medium
Large
KlädstorlekDam: 

Herr:

34 – 38

44 – 48

40 – 42

50 – 52

44 – 46

54 – 56

Bröstkorg:(Omkrets, bredaste punkten)
81 – 90
91 – 100
101 – 114
Axel till navel:        (Omkrets snett, runt ena axeln och ner till naveln)
110 – 125
126 – 135
136 – 150

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *