Om oss

Kid Number 4 är svensk distributör av barnartiklar både direkt till konsument och via återförsäljare. Historien bakom bolaget är inte helt svår att gissa. Grundarna är en mamma och en pappa som vintern 2018 hunnit bli ganska erfarna föräldrar med tre barn i åldrarna 6, 4 och 2 år. Dessa fantastiska barn, så mycket barnen lär föräldrarna, exempelvis att glada barn ger glada föräldrar. När valet stod mellan att nöja sig med sina tre älskade flickor eller att försöka skaffa ännu ett syskon blev beslutet istället att skapa en annan ”baby”; Kid Number 4, ett företag som säljer produkter som underlättar småbarnsåren på olika sätt. Vår payoff är vår filosofi: Happy kid. Happy You. 

Våra produkter säljs hos utvalda babybutiker och apotek i Sverige: Babyland, Babyworld, Stor & Liten, Apotea, Apotek Hjärtat, Apohem och Meds Apotek

Vår produktportfölj:

EasyHug är en bärsjal som står för enkelhet och närhet, därav namnet ”Easy” = enkel att ta på, enkel att ta med, enkelt att bära, och ”Hug” = du kramar ditt barn och ditt barn kramar dig, samtidigt som du har händerna fria för annat. EasyHug är en svensk uppfinning som kom till världen då två småbarnsmammor upptäckte fördelen med att bära sina barn i bärsjal och bärsele, men inte fann någon på marknaden som motsvarade deras exakta behov. Det fick inte vara krångligt att ta på den. Bärsjalen skulle vara liten och lätt att ta med. Den skulle vara säker och barnet skulle sitta ergonomiskt. Det fick inte bli för varmt när man bar. Och självklart, den måste avlasta bra, vilket är särskilt viktigt när barnet börjar bli lite större och väga upp mot 10-12 kilo. 2005 startades EasyHug av mammorna Andrea och Erika som fått sina förstfödda barn. Andrea Stenman var utbildad skräddare och den som stod för det kreativa och Erika Prymus, som arbetade som datatekniker, skötte administrationen. Vid uppstarten ställde deras småbarn nöjt upp som provdockor till bärsjalarna och idag har båda två barn vardera som alla älskat EasyHug.

Erika berättar: ”Vi har utformat EasyHug helt efter våra egna behov. En mycket praktisk bärsjal i svensk enkel design. Den möttes snabbt av många nyfikna blickar och stor efterfrågan bland vänner och bekanta. Därför ville vi sprida bärsjalen vidare till andra föräldrar.”

Idag säljs EasyHug till kunder i hela Norden. Många gravida investerar i bärsjal redan från början, andra köper EasyHug bärsjal när de märker att det blir för tungt att bära i bärsele, men att barnet fortfarande vill bli buret.

Bright Bots är potträningsbyxor i hög kvalitet som importeras från UK. Efter att ha provat flera olika training pants hittade Erika och Andrea Bright Bots som tack vare en bra sittande modell och tillförlitlig funktion snabbt blev både mammornas och barnens favoriter. Bright Bots finns i många fina glada färger och är dessutom mycket prisvärda. 2007 introducerades de i sortimentet. I en tid då barn fortsätter allt längre med blöja, vilket varken är bra för barnet eller miljön, är efterfrågan på potträningsbyxor stor. Vi får ofta höra historier om hur Bright Bots räddat finmattan, golvet eller bilen från en liten ”olycka”… Bright Bots hjälper på ett enkelt sätt till vid potträningen och blir liksom EasyHug snabbt en favorit hos både barnet och föräldern.

EasyPleasy är ett systermärke till EasyHug och målgruppen är ”barn som gillar att leka med maten”. Lek är för barn det viktigaste som finns och mångas favoritlekar är vid dockspisen och olika picknick-lekar. Då passar denna virkade leksaksmat perfekt och barnets fantasi kan flöda obehindrat. EasyPleasy handtillverkas i Sverige i mindre kvantiteter. Varje produkt är unik men alla har samma goda kvalitet och håller för att bjuda om och om och om igen…

MuslinZ är liksom Bright Bots ett engelskt varumärke vars styrka ligger i produkternas mjuka och höga kvalitet tillsammans med ett bra pris. På Kid Number 4 distribuerar vi MuslinZ babyfiltar eller så kallade muslinfiltar vilket är tunnare filtar. Vi har både 100% bomull och ekologiska med bambubomull samt tvättlappar eller så kallade ”terry wipes”. Upptäck också våra fina tygblöjor från MuslinZ! Ett miljövänligare alternativ.

FaceIt kommer från England som under 2020 sålde miljoner av munskydd över hela landet på grund av situationen som var.  För den yngre målgruppen blev utseendet på munskyddet nästan lika viktigt som skyddet.  FaceIt munskydd anpassade för barn och ungdom i åldrarna 4-16 år. FaceIt munskydd är sydda i bomull som kan återanvändas. De finns i olika färger och mönster och levereras med ett utbytbart PM 2.5-aktivt kolfilter för extra skydd. Våra PM 2.5-filter säljs även separat i 10-pack och placeras enkelt i munskyddets ficka.

I vår egen webshop levereras EasyHug, Bright Bots, EasyPleasy som brev direkt hem i din brevlåda. MuslinZ levereras till närmaste postombud då paketet är något större. 

På Kid Number 4 brukar vi stolt säga att vi underlättar småbarnsåren och ambitionen är att med våra produkter verkligen göra det!

Bolagsregistrerad adress: Kid Number 4 AB, Klockarevägen 43, 236 36 Höllviken. Organisationsnummer 559190-0906.